Reseptit

Key lime -fudge

Amerikkalaisesta key lime -piiraasta lainattu makumaailma maistuu pehmeissä toffeemakeisissa. Pakkaa fudget yksittäin pieniin paperivuokiin, sillä huoneenlämpöiset makeiset ovat pehmeitä ja tarttuvat helposti toisiinsa kiinni.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g valkosuklaata
  • 1 tlk (397 g) sokeroitua kondensoitua maitoa
  • 1 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 50 g digestivekeksejä

Valmistusohje

1. Leikkaa valkosuklaa pieniksi paloiksi. Laita kondensoitu maito ja valkosuklaa kulhoon ja aseta se tiiviisti vesikattilan päälle. Kuumenna vettä kattilassa ja lämmitä suklaaseosta vesihauteessa, kunnes suklaa on täysin sulanut. Nosta kulho vesihauteesta.

2. Pese limetti lämpimällä vedellä, kuivaa pinta talouspaperilla ja raasta kuori. Halkaise limetti ja purista mehu. Lisää suklaaseoksen joukkoon limetin kuoriraaste ja mehu. Vatkaa seosta sähkövatkaimella 10 minuuttia tai niin kauan, kunnes seos on jäähtynyt ja jämäköitynyt paksuksi toffeekastikkeeksi.

3. Vuoraa leivinpaperilla noin 15 cm x 15 cm kokoinen vuoka. Kaada fudgeseos vuokaan. Laita digestivekeksit suljettavaan pussiin ja murskaa ne painelemalla keksejä pussin päältä kaulimella. Ripottele fudgemassan päälle keksimurua. Peitä vuoka tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksaksi tunniksi.

4. Leikkaa fudgelevy pieniksi suupaloiksi ja pakkaa lahjarasiaan. Fudget säilyvät huoneenlämmössä viikon, jääkaapissa pari viikkoa.

X