Reseptit

Kinkku-sinihomejuustoboston

9.12.2017 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Suolainen boston syntyy lehtitaikinasta, ilmakuivatusta kinkusta ja sinihomejuustosta.

Ainekset

1 pkt laskostettua lehtitaikinaa (iso levy)
100 g schwarzwaldin- tai parmankinkkua
150 g sinihomejuustoa
2 vartta kevätsipulia
1 kananmuna vatkattuna
2 rkl unikonsiemeniä

Valmistusohje

1. Kauli sulanut lehtitaikinalevy lei­vinpaperin päällä hieman suurem­maksi.

2. Asettele päälle kinkkuviipaleet ja murusta päälle sinihomejuusto. Hie­nonna kevätsipulinvarret ja ripottele ne juuston pinnalle.

3. Kääri taikina pitkältä sivulta al­kaen rullalle ja leikkaa 8–10 palaan. Asettele palat pyöreään uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin.

4. Voitele pinnat kananmunalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 220­asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.