
Kinkku-sinihomejuustoboston
Suolainen boston syntyy lehtitaikinasta, ilmakuivatusta kinkusta ja sinihomejuustosta.
Sinihomejuustolla ja kinkulla täytetty voitaikinasta valmistettu boston sopii tarjottavaksi vaikkapa uuden vuoden juhlapöydäss
Ainekset
- 1 pkt laskostettua lehtitaikinaa (iso levy)
- 100 g schwarzwaldin- tai parmankinkkua
- 150 g sinihomejuustoa
- 2 vartta kevätsipulia
- 1 kananmuna vatkattuna
- 2 rkl unikonsiemeniä
Valmistusohje
1. Kauli sulanut lehtitaikinalevy leivinpaperin päällä hieman suuremmaksi.
2. Asettele päälle kinkkuviipaleet ja murusta päälle sinihomejuusto. Hienonna kevätsipulinvarret ja ripottele ne juuston pinnalle.
3. Kääri taikina pitkältä sivulta alkaen rullalle ja leikkaa 8–10 palaan. Asettele palat pyöreään uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin.
4. Voitele pinnat kananmunalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 220asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous