Reseptit

Kinkku-sinihomejuustoboston

Suolainen boston syntyy lehtitaikinasta, ilmakuivatusta kinkusta ja sinihomejuustosta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Sinihomejuustolla ja kinkulla täytetty voitaikinasta valmistettu boston sopii tarjottavaksi vaikkapa uuden vuoden juhlapöydäss

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt laskostettua lehtitaikinaa (iso levy)
  • 100 g schwarzwaldin- tai parmankinkkua
  • 150 g sinihomejuustoa
  • 2 vartta kevätsipulia
  • 1 kananmuna vatkattuna
  • 2 rkl unikonsiemeniä

Valmistusohje

1. Kauli sulanut lehtitaikinalevy lei­vinpaperin päällä hieman suurem­maksi.

2. Asettele päälle kinkkuviipaleet ja murusta päälle sinihomejuusto. Hie­nonna kevätsipulinvarret ja ripottele ne juuston pinnalle.

3. Kääri taikina pitkältä sivulta al­kaen rullalle ja leikkaa 8–10 palaan. Asettele palat pyöreään uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin.

4. Voitele pinnat kananmunalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 220­asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

X