Reseptit

Kinkkuvuoka

Kinkkuvuoka on mehevän maukas ja helppo arkiruoka. Voit käyttää kinkun tilalla myös kalkkunaleikkelettä tai ilmakuivattua kinkkua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kinkkuvuoka

  • 2 pkt (300 g) varsiparsakaaleja eli broccolineja
  • 250 g palvikinkkua ohuina viipaleina

Valkokastike

  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 5 dl kuumaa maitoa
  • 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1/4 tl suolaa
  • 50+150 g juustoraastetta

Valmistusohje

Kinkkuvuoka tehdään helposti näin:

1. Huuhtele varsiparsakaalit ja kuivaa ne. Leikkaa varsista kuivat pinnat pois.

2. Kääri kinkkuviipaleet varsiparsakaalien ympärille ja lado kääröt vieriviereen keskikokoiseen uunivuokaan.

3. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Vispilöi kierrevispilällä, niin että jauhot kypsyvät ja väri muuttuu kevyesti kullanruskean suuntaan. Lisää joukkoon valkosipuli.

4. Lisää maito kattilaan hiljalleen kaataen ja koko ajan tehokkaasti vispilöiden. Kiehauta kastike ja keitä kunnes se paksuuntuu.

5. Nosta kattila liedeltä ja lisää kastikkeeseen 150 g juustoraastetta sekä ripaukset muskottipähkinää ja suolaa. Sekoita hyvin ja kaada kastike vuokaan parsakaali-kinkkukääröjen päälle.

6. Ripottele pinnalle loput juustoraasteet ja paista kinkkuvuoka 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Katso myös: Kinkkukiusaus

Katso myös Kotiliesi.fi: Kinkkukiusaus

X