Reseptit

Kirsikkaiset runebergintortut

3.2.2013 Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

200 g voita
1.5 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhetta
2 dl piparkakunmurusia
1 tl leivinjauhetta
1.5 tl kardemummaa

Kostutukseen

0.5 dl vettä
0.5 dl arrakkipunssia

Pinnalle

kirsikkahilloa
valmista sokerikuorrutetta

Valmistusohje

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Annostele taikina voideltuihin pieniin muffinivuokiin.

2. Paina jokaiseen torttuun keskelle kolo ja pursota syvennyksiin kirsikkahilloa. Paista torttuja uunin alaosassa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

3. Nosta jäähtymään ritilän päälle ennen vuoasta irrottamista. Kostuta punssi-vesiseoksella. Koristele jäähtyneet tortut vadelmahillolla ja pursota kuorrute renkaaksi hillon ympärille.

Katso myös perinteisten Runbergintorttujen resepti.