Reseptit

Kokonaisena grillattu kala

Kokonaisena grillattuun kalaan sopii niin siika, kuha kuin kirjolohikin. Kala maustetaan ennen paistamista sitruunan mehulla, mineraalisuolalla ja valko- tai mustapippurilla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 (noin 1 kg) kokonainen siika, kuha tai kirjolohi
  • 1 sitruunan mehu
  • 1-2 tl mineraalisuolaa
  • rouhittua valko- tai mustapippuria

voiteluun:

  • öljyä

Valmistusohje

Kala kypsyy erittäin nopeasti ja rikkoutuu helposti käännettäessä. Kalan grillausta varten kannattaa hankkia erikokoisia halstereita, joissa noi kypsentää kerralla useita pikkukaloja, kalafileitä tai yhden suuren kokonaisen kalan.

Huuhdo ja kuivaa kala. Mausta se kauttaaltaan sitruunamehulla, mineraalisuolalla sekä pippurilla. Voitele kala öljyllä.

Kätevimmin kala kypsyy halsterissa, jossa sitä on helppo käännellä. Pane kala halsteriin, aseta halsteri ritilälle ja grillaa noin 20 minuuttia.

Täytevihje: Voit täyttää kalan hienonnetulla tillillä. Tillin lisäksi voit lisätä täytteeksi myös hienonnettua purjo- tai kevätsipulia ja hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja sekä tuoreita yrttejä maun mukaan. Täytteeksi sopivat kantarellit tai muut ryöppäämättä syötävät sienet, jotka voi ennen kalan vatsaan panemista pyöräyttää sipulin kanssa pannussa niin, että kosteus haihtuu.

X