Reseptit

Kolmen juuston munakas

Kolmen juuston munakkaassa maistuvat parmesaani, mozzarella ja sinihomejuusto.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kolmen juuston munakas

  • 6 munaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1/2 dl vastaraastettua parmesaania
  • ripaus sormisuolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl voita
  • 2 tl öljyä
  • 150 g mozzarella- tai kermajuustoraastetta
  • 100 g sinihomejuustoa (esim. gorgonzola, roquefort tai Aura )

Valmistusohje

Kolmen juuston munakas tehdään näin:

1. Riko munat kulhoon. Lisää kerma ja parmesaaniraaste. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa.

2. Sulata voi halkaisijaltaan noin 22 cm:n kokoisella pinnoitetulla ja (uuninkestävällä) paistinpannulla. Käytä mietoa lämpöä. Lisää öljy ja kääntele pannua niin, että rasvaseos levittyy myös pannun reunoille.

3. Lisää munaseos ja anna sen jähmettyä viitisen minuuttia. Lisää pinnalle juustoraaste ja homejuusto nokareina. Anna munakkaan hyytyä edelleen hyvin miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Pinnasta tulee kaunis, kun panet munakkaan vielä noin viideksi minuutiksi uuniin grillivastuksen alle.

4. Tarjoa kolmen juuston munakas esimerkiksi brunsseilla.

Saatat pitää myös okonomiyakista eli japanilaisesta munakkaasta, marokkolaisesta munakkaasta tai espanjalaisesta munakkaasta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy Kai yad sai (Katukeittiön täytetty munakas)

X