Reseptit

Kreetalaiset lammasvartaat

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600–800 g lampaanpaistia
  • 2–3 lohkottua punasipulia
  • 2 vihreää tai punaista paprikaa

Mausteöljy

  • 1 dl öljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oreganoa
  • suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa liha kuutioiksi. Pane palat kulhoon ja kaada päälle mausteöljy. Anna maustua viileässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Kääntele lihapaloja pari kertaa maustumisen aikana.

2. Pujota lihapalat vartaisiin vuorotellen sipulilohkojen ja paprikapalojen kanssa. Grillaa hyvällä hiilloksella välillä mausteöljyllä voidellen, kunnes liha on kypsää. Tarjoa leivän ja sitruunalohkojen kanssa.

X