
Kylmäsavuporopiiras
Mehevän juustoinen kylmäsavuporopiirakka on helppo ja nopea valmistaa. Tee piirakka valmiiksi jo hyvissä ajoin ja lämmitä, kun vieraat saapuvat
Ainekset
- 1 pkt suolaista pakastepiirakkataikinaa
- 1 pkt/ 200 g piparjuurituorejuustoa
- 1 pkt/ 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 kananmunaa
- 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 100 g kylmäsavuporoa viipaleina
- 2 dl hyvää juustoraastetta
Lisäksi:
- 1 punasipuli
- 3 vartta kevätsipulia
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 tl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus sokeria
Valmistusohje
1. Painele sulanut piirakkataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Sekoita kulhossa piparjuurituorejuusto, maustamaton tuorejuusto, kananmunat, timjami ja ripaukset suolaa sekä pippuria. Kaada täyte piirakkapohjalle. Lisää pinnalle suikaloidut kylmäsavuporoviipaleet ja lopuksi juustoraaste.
3. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
4. Suikaloi punasipuli ja hienonna kevätsipulinvarret. Sekoita joukkoon etikka, öljy, suola ja sokeri. Viimeistele hieman jäähtynyt piirakka sipulisalaatilla ja tarjoile.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous