Reseptit

Kylmäsavuporopiiras

Mehevän juustoinen kylmäsavuporopiirakka on helppo ja nopea valmistaa. Tee piirakka valmiiksi jo hyvissä ajoin ja lämmitä, kun vieraat saapuvat

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt suolaista pakastepiirakkataikinaa
  • 1 pkt/ 200 g piparjuurituorejuustoa
  • 1 pkt/ 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 100 g kylmäsavuporoa viipaleina
  • 2 dl hyvää juustoraastetta

Lisäksi:

  • 1 punasipuli
  • 3 vartta kevätsipulia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Painele sulanut piirakkataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Sekoita kulhossa piparjuurituorejuusto, maustamaton tuorejuusto, kananmunat, timjami ja ripaukset suolaa sekä pippuria. Kaada täyte piirakkapohjalle. Lisää pinnalle suikaloidut kylmäsavuporoviipaleet ja lopuksi juustoraaste.

3. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

4. Suikaloi punasipuli ja hienonna kevätsipulinvarret. Sekoita joukkoon etikka, öljy, suola ja sokeri. Viimeistele hieman jäähtynyt piirakka sipulisalaatilla ja tarjoile.

 

X