Reseptit

Lämmin kasvissalaatti

Haalea kasvissalaatti on ateria sellaisenaan, mutta se sopii myös kalan tai kanan lisukkeeksi. Kypsennä kasvikset niin, että niihin jää napakka suutuntuma.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Salaatti:

  • 5 varhaisperunaa
  • 1/2 nippu tilliä
  • 1/2 kukkakaalia
  • 1/2 kesäkurpitsaa
  • 3 nippuporkkanaa
  • 100 g vihreitä papuja
  • kourallinen rucolaa
  • öljyä

Kastike:

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl hunajaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Keitä perunat, anna jäähtyä hetki ja paloittele. Lisää perunakuutioiden joukkoon 1 tl öljyä, reilusti silputtua tilliä ja ripaus suolaa.

2. Viipaloi kukkakaalin kukinnot ja kesäkurpitsa. Halkaise porkkanat. Kääntele kasviksiin 1/2 rkl öljyä. Grillaa tai paista kasvikset pannulla kauniin ruskeiksi. Mausta ripauksella suolaa.

3. Keitä pavut suolalla maustetussa vedessä. Sekoita kastike.

4. Asettele kasvikset lautasille omiin ryhmiinsä, lisää joukkoon ”mausteeksi” rucolaa. Tarjoa salaatti jogurttikastikkeen kanssa.

X