Reseptit

Lämpimat mozzarellaleivät

Lämpimät mozzarellaleivät ovat Italiassa suosittu lasten välipala.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 4 paksua viipaletta tankomozzarellaa
  • 8 isoa basilikanlehteä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • 2 munaa
  • tilkka maitoa

paistamiseen:

  • öljyä ja voita

Valmistusohje

 

Ota lasilla tai muotilla leipäviipaleista pyörylöitä. Pane neljälle leivälle mozzarella ja basilikanlehti. Paina toiset neljä leipäviipaletta tiiviisti juuston päälle. Sekoita kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon tilkka maitoa. Kääntele leivät ensin suolalla ja pippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa, sitten maito-munaseoksessa.

Kuumenna pannulla 3 rkl öljyä ja 1 rkl voita. Paista leivät keskilämmöllä rapeiksi ja kullanruskeiksi. Tarjoa heti.

X