leipävanukas
Reseptit

Leipävanukas

Leipävanukas muistuttaa köyhiä ritareita, mutta uuniversion etu on se, että herkkua riittää helposti isommallekin porukalle.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Leipävanukas

  • 1 ranskanleipä
  • 8 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 200 g pakastemustikoita
  • 1 rkl sokeria
  • 100 g vaniljatuorejuustoa

Kuorrutus

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1/4 tl suolaa
  • 50 g voita

Valmistusohje

Leipävanukas tehdään helposti näin:

1. Leikkaa leipä viipaleiksi ja asettele ne uunivuokaan.

2. Sekoita kulhossa kananmunat, maito, kerma, fariinisokeri ja vaniljasokeri.

3. Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri.

4. Kaada muna-maitoseos vuokaan ja ripottele leipäviipaleiden väleihin mustikat. Lusikoi pinnalle vaniljatuorejuusto nokareina.

5. Sekoita vehnäjauhot, fariinisokeri, kaneli ja ripaus suolaa keskenään ja nypi joukkoon voi. Ripottele seos leipävanukkaan pinnalle.

6. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Jäähdytä leipävanukas hieman ennen tarjoilua.

Katso myös: French toast uunissa

Katso myös Kotiliesi.fi: Sitruunainen pullavanukas

X