Leipävanukas
Leipävanukas muistuttaa köyhiä ritareita, mutta uuniversion etu on se, että herkkua riittää helposti isommallekin porukalle.
Ainekset
Leipävanukas
- 1 ranskanleipä
- 8 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 200 g pakastemustikoita
- 1 rkl sokeria
- 100 g vaniljatuorejuustoa
Kuorrutus
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tl kanelia
- 1/4 tl suolaa
- 50 g voita
Valmistusohje
Leipävanukas tehdään helposti näin:
1. Leikkaa leipä viipaleiksi ja asettele ne uunivuokaan.
2. Sekoita kulhossa kananmunat, maito, kerma, fariinisokeri ja vaniljasokeri.
3. Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri.
4. Kaada muna-maitoseos vuokaan ja ripottele leipäviipaleiden väleihin mustikat. Lusikoi pinnalle vaniljatuorejuusto nokareina.
5. Sekoita vehnäjauhot, fariinisokeri, kaneli ja ripaus suolaa keskenään ja nypi joukkoon voi. Ripottele seos leipävanukkaan pinnalle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Jäähdytä leipävanukas hieman ennen tarjoilua.
Katso myös: French toast uunissa
Katso myös Kotiliesi.fi: Sitruunainen pullavanukas
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous