Reseptit

Liha-vihannesvartaat

Herkullisiin liha-kasvisvartaisiin voi laittaa broileria, kalkkunaa tai nautaa sen mukaan, mitä kaupasta sattuu löytymään.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g broilerin tai kalkkunan rintafileetä tai naudan sisäfileetä
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1-2 (eriväristä) paprikaa
  • 1 rasia (170g) tuoreita herkkusieniä

marinadi:

  • 0.5 dl öljyä
  • 0.5 dl appelsiinimehua
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • rouhittua musta- tai valkopippuria

Lisäksi:

  • vartaita

Valmistusohje

 

Leikkaa liha tasakokoisiksi kuutioiksi. Paloittele kesäkurpitsa. Halkaise paprikat, poista niistä siemenet ja paloittele. Puhdista herkkusienet.

Pujottele kuutioitu liha, paloiteltu kesäkurpitsa ja paprika sekä kokonaiset herkkusienet vartaisiin.

Sekoita keskenään marinadin aineet, voitele vartaat marinadilla ja anna niiden maustua pari tuntia.

Grillaa vartaita 5–10 minuuttia silloin tällöin käännellen, jotta aineet kypsyvät ja ruskistuvat tasaisesti. Grillausajan pituus riippuu siitä, miten kypsää haluat lihan olevan.

X