Reseptit

Lohestajan ruotokeitto

Voilla voideltu ruisleipä on ainoa lisäke, mitä keitto kaipaa mehevien kalajuttujen lisäksi.

Teksti:
Juha Jormanainen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • ison lohen pää, evät ja ruodot
  • 2 uutta sipulia
  • 4 kokonaista herkkusientä tai tattia
  • 3 tillinvartta
  • 2 l vettä
  • merisuolaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1.5 dl smetanaa

Valmistusohje

Huuhtele ja pyyhi lohen pää, evät ja ruodot tarkasti, jotta saat kaikki veret, munuaisen yms. roippeet poistettua. Saksi ruotoja pienemmiksi paloiksi ja halkaise ison ohen pää. Keitä kaikki palat mausteiden, tillinvarsien, sienien ja sipulin kera tunnin ajan.

Ota lihat erilleen, siivilöi liemi kattilaan ja laita mukaan sienet sekä sipulit. Perkaa kaikki syötävä liha tarkasti talteen ruodoista, evistä ja päästä. Laita ruodottomat lihanpalat liemen sekaan ja kiehauta.

Laita keitto tehosekoittimeen ja aja se maksimiteholla sileäksi. Lisää kerma sekä smetana, kiehauta ja tarjoa kuumana. Jos haluat keitosta tukevampaa evästä, laita 10 minuuttia ennen tarjoamista sekaan lohikuutioita.

 

X