Lohestajan ruotokeitto
Voilla voideltu ruisleipä on ainoa lisäke, mitä keitto kaipaa mehevien kalajuttujen lisäksi.
Ainekset
- ison lohen pää, evät ja ruodot
- 2 uutta sipulia
- 4 kokonaista herkkusientä tai tattia
- 3 tillinvartta
- 2 l vettä
- merisuolaa
- 2 laakerinlehteä
- 6 kokonaista valkopippuria
- 2 dl kuohukermaa
- 1.5 dl smetanaa
Valmistusohje
Huuhtele ja pyyhi lohen pää, evät ja ruodot tarkasti, jotta saat kaikki veret, munuaisen yms. roippeet poistettua. Saksi ruotoja pienemmiksi paloiksi ja halkaise ison ohen pää. Keitä kaikki palat mausteiden, tillinvarsien, sienien ja sipulin kera tunnin ajan.
Ota lihat erilleen, siivilöi liemi kattilaan ja laita mukaan sienet sekä sipulit. Perkaa kaikki syötävä liha tarkasti talteen ruodoista, evistä ja päästä. Laita ruodottomat lihanpalat liemen sekaan ja kiehauta.
Laita keitto tehosekoittimeen ja aja se maksimiteholla sileäksi. Lisää kerma sekä smetana, kiehauta ja tarjoa kuumana. Jos haluat keitosta tukevampaa evästä, laita 10 minuuttia ennen tarjoamista sekaan lohikuutioita.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous