Reseptit

Lohicevicheä ja hiillostettua siikaa

Teksti:
Arja Talonen
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

lohiceviche:

  • 160 g nypittyä lohifileetä
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 1 sitruuna
  • 1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 40 g muikunmätiä

hiillostettu siika:

  • 120 g nypitty siikafilee
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

Lohicevichen ja hiillostetun siian kanssa tarjotaan sahramilla maustettua fenkolihilloketta.

Leikkaa lohesta ohuita viipaleita ja lado ne neljälle lautaselle limittäin. Sekoita marinadin ainekset käyttäen sitruunasta sekä kuori että mehu. Hapokasta lientä voi haluttaessa makeuttaa hunajalla. Sivele marinadia lohiviipaleiden päälle, jolloin ne ”kylmäkypsyvät” ja maustuvat. Tee marinointi juuri ennen tarjoilua, jotta kala ei mene harmaan väriseksi. Valuta mäti siivilässä, lisää tarvittaessa suolaa, jätä odottamaan.

Leikkaa siiasta nahkoineen neljä annospalaa. Juuri ennen tarjoilua kuumenna paistinpannu oikein kuumaksi, ripottele sille suolaa ja paahda siika nahkapuolelta niin, että se rapeutuu. Toisellekin puolelle voi lisätä hiukan suolaa ja valkopippuria. Jos kala on paksu, kypsennä se loppuun 200-asteisessa uunissa muutaman minuutin verran. 

Asettele lohiviipaleet limittäin lautaselle mätilusikallisella kruunattuna, siikapala sen viereen. Aseta hilloketta ympärille ja koristele yrteillä.

 

X