
Lohikiusaus
Lohikiusaus on arkiruokaa, josta kuoriutuu todellinen luksusherkku, kun siinä on runsaasti kermaa ja ronskisti tilliä! Paista kiusausta niin kauan, kunnes sen pinta on houkuttelevan ruskeaksi ja rapeaksi paahtunut. Tarjoa kiusauksen kanssa joko mummonkurkkuja tai etikkapunajuuria.
Ainekset
Lohikiusaus
- 400 g kirjolohifileetä (nahatonta)
- 1 nippu tilliä
- 1-2 sipulia
- 1 rkl voita
- 1 kg perunasuikaleita (pakaste)
- 4 dl ruokakermaa (22 %)
- 1 rkl dijoninsinappia
- 1 1/2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
Pinnalle
- voinokareita
Valmistusohje
Lohikiusaus tehdään helposti näin:
1. Leikkaa kirjolohi viipaleiksi, mausta viipaleet suolalla. Hienonna tilli ja sipulit. Paista sipulit pehmeiksi pannulla voissa.
2. Levitä puolet perunasuikaleista uunivuoan pohjalle. Lisää päälle kirjolohiviipaleet, tilli ja sipulisilppu ja loput perunasta. Mausta kerma sinapilla, suolalla ja pippurilla. Kaada kerma vuokaan. Lisää pinnalle muutamia voinokareita.
3. Kypsennä lohikiusaus 200-asteisen uunin keskitasolla noin 1 tunti, kunnes neste on imeytynyt perunoihin ja ruoan pinta saanut reilusti väriä.
Katso myös Kotiliesi.fi: Laatikkoruoka on arjen paras apulainen – katso helpot ja herkulliset ohjeet
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous