Reseptit

Makea perunatorttu

Perunaa harvemmin käytetään makeassa leivonnassa, mutta tässä siitä tehdään maistuva torttu.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g (3-4 kpl) keitettyjä perunoita
  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 pussi (75 g) mantelijauhetta
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 2 tl vaniljasokeria

vuokaan:

  • voita tai margariinia
  • kookoshiutaleita

pinnalle:

  • omenahilloketta
  • vaahtoutuvaa kinuskikermaa

Valmistusohje

Kuori keitetyt, kylmät perunat ja raasta ne ohuimmalla terällä hienoksi.

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita perunaraaste joukkoon. Sekoita keskenään vehnäjauhot, mantelijauhe, kookoshiutaleet sekä vaniljasokeri. Lisää kuivat aineet muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Voitele (irtopohjainen) piirasvuoka ja jauhota se kookoshiutaleilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Levitä jäähtyneen tortun pinnalle omenahilloketta ja vaahdotettua kinuskikermaa.

X