Makea perunatorttu
Perunaa harvemmin käytetään makeassa leivonnassa, mutta tässä siitä tehdään maistuva torttu.
Ainekset
- 300 g (3-4 kpl) keitettyjä perunoita
- 100 g voita tai margariinia
- 1 ½ dl sokeria
- 3 munaa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 pussi (75 g) mantelijauhetta
- 1 dl kookoshiutaleita
- 2 tl vaniljasokeria
vuokaan:
- voita tai margariinia
- kookoshiutaleita
pinnalle:
- omenahilloketta
- vaahtoutuvaa kinuskikermaa
Valmistusohje
Kuori keitetyt, kylmät perunat ja raasta ne ohuimmalla terällä hienoksi.
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita perunaraaste joukkoon. Sekoita keskenään vehnäjauhot, mantelijauhe, kookoshiutaleet sekä vaniljasokeri. Lisää kuivat aineet muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Voitele (irtopohjainen) piirasvuoka ja jauhota se kookoshiutaleilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Levitä jäähtyneen tortun pinnalle omenahilloketta ja vaahdotettua kinuskikermaa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous