Reseptit

Mansikka- mozzarellasalaatti

Kokeile mozzarellan makupariksi vaihteeksi kesän kypsyttämiä mansikoita. Kun valitset laktoositonta juustoa, sopii salaatti myös FODMAP-ruokavalioon.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mansikka-mozzarellasalaatti

  • 1 l pinaattia
  • 1 rasia (400 g) mansikoita
  • 2 pkt (à 125 g) laktoositonta mozzarellaa

Tilliöljy:

  • noin 2 dl tilliä
  • 1 dl kylmäpuristettua öljyä (esim. rypsiöljyä)
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Tee tilliöljy. Ryöppää tillin oksia noin 30 sekuntia kiehuvassa vedessä ja nosta ne nopeasti kylmään veteen jäähtymään. Purista pois ylimääräinen vesi. Soseuta tillit sauvasekoittimella yhdessä öljyn kanssa muutaman minuutin ajan, kunnes öljy lämpenee hieman ja lehtivihreä sekoittuu.

2. Kokoa salaatti pinaatista, halkaistuista mansikoista ja juustosta. Mausta suolalla ja pippurilla ja pirskottele päälle tilliöljyä.

X