Reseptit

Mansikka- mozzarellasalaatti

14.7.2018 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kokeile mozzarellan makupariksi vaihteeksi kesän kypsyttämiä mansikoita. Kun valitset laktoositonta juustoa, sopii salaatti myös FODMAP-ruokavalioon.

Ainekset

Mansikka-mozzarellasalaatti

1 l pinaattia
1 rasia (400 g) mansikoita
2 pkt (à 125 g) laktoositonta mozzarellaa

Tilliöljy:

noin 2 dl tilliä
1 dl kylmäpuristettua öljyä (esim. rypsiöljyä)
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Tee tilliöljy. Ryöppää tillin oksia noin 30 sekuntia kiehuvassa vedessä ja nosta ne nopeasti kylmään veteen jäähtymään. Purista pois ylimääräinen vesi. Soseuta tillit sauvasekoittimella yhdessä öljyn kanssa muutaman minuutin ajan, kunnes öljy lämpenee hieman ja lehtivihreä sekoittuu.

2. Kokoa salaatti pinaatista, halkaistuista mansikoista ja juustosta. Mausta suolalla ja pippurilla ja pirskottele päälle tilliöljyä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *