Reseptit

Mansikkatrifle

Mansikkatriflen valmistukseen tarvitaan sokerikakkupaloja, vaniljakiisseliä, mansikkasosetta ja tuoreita mansikoita. Tarjoiluastioiksi sopii lasiset jälkiruokalasit, joihin trifle on helppo koota kauniisti.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Seppo Saarentola/Skoy

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l mansikoita
  • muutama basilikan lehti
  • 2 rkl mansikkalikööriä
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 100 g sokerikakkua (kotitekoista tai valmiina ostettua)

VANILJAKIISSELI:

  • 2.5 dl täysmaitoa
  • puolikas vaniljatanko
  • 1.5 rkl maizenaa
  • 2.5 rkl sokeria
  • 2 keltuaista tai yksi muna

Valmistusohje

Mansikkatrifle kootaan sokerikakkupaloista, vaniljakiisselistä, basilikalla maustetusta mansikkasoseesta ja tuoreista mansikoista.

Tee ensin vaniljakiisseli. Kuumenna maito, auki leikattu vaniljatanko, maissitärkkelys ja sokeri ja anna poreilla sekoittaen minuutin verran. Ota vaniljatanko talteen. Vatkaa keltuaiset kulhossa ja lisää seokseen kiisseli vatkaten koko ajan. Jos se ei sakene, kuumenna vielä varovasti, mutta älä keitä. Rapsuta veitsellä vaniljatangon sisus kiisseliin.

Ota muutama mansikka koristeeksi ja lohko puolet mansikoista. Survo sauvasekoittimella loput mansikat sekä basilikanlehdet ja 1-2 rkl mansikkalikööriä. Lisää mansikkasoseeseen lohkotut marjat.

Leikka sokerikakku paloiksi, asettele tarjoilumaljojen pohjalle ja kostuta liköörillä. Lisää lohkottuja mansikoita mansikkasoseessa sekä vaniljakiisseliä vuorotellen. Jäähdytä mansikkatrifle jääkaapissa, koristele tuoreilla mansikoilla ja tarjoa kylmänä.

X