Reseptit

Marjoja, marenkia ja kinuskikastiketta

Marjat, marenki ja kinuskikastike on jälkiruokaklassikko, eikä syyttä! Kirpsakat marjat ja makea kinuski ovat ihania yhdessä. Täydennä makuliitto tilkalla pastista.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marjat:

  • 200 g pakastemarjoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl pastista (tai muuta aniksella maustettua viinaa)

Tarjoilun:

  • 2 valmista pientä marenkia
  • 1 dl valmista kinuskikastiketta

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan sokeri, vesi ja pastis. Kiehauta ja keitä hiljalleen poreillen noin 15 minuuttia.

2. Nosta kattila liedeltä ja sekoita liemeen jäiset marjat. Anna niiden sulaa lämpimässä liemessä.

3. Jaa marjat jälkiruokamaljoihin ja murskaa joukkoon marengit.

4. Kaada päälle kinuskikastiketta ja tarjoile.

X