Reseptit

Omenachutney

Makean hapokas chutney sopii loistavasti kaikenlaisten liharuokien, esimerkiksi paistettujen lampaankyljysten, lisukkeeksi. ”On vaikea keksiä ruokaa, johon syysomena ei sopisi. Lisään omppuja pataruokiin, murekeseoksiin, keittoihin ja kastikkeisiin. Ja mitäpä olisi syksy ilman kauraomenapaistosta, jonka höystän kookoksella ja tähtianiksella.” Kati Jaakonen, Keittokirjailija ja ruokablogisti, Hellapoliisi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg omenoita
  • 2 hienonnettua punasipulia
  • 2 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 5 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 chilinpalko
  • mustapippuria myllystä
  • 0.5 tl kurkumaa
  • 0.5 dl vettä
  • 1 kanelitanko
  • 1 dl punaviinietikkaa tai omenaviinietikkaa
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 2 dl hillosokeria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuori omenat, poista siemenkodat ja paloittele omenat. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

2. Pane kaikki ainekset kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta hiljalleen puolisen tuntia välillä sekoitaen. Anna chutneyn jäähtyä jonkin aikaa ja purkita puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Kokeile myös näitä reseptejä:

Omenakompotti
© Jarmo Wright

Omenakompotti

809595-pihlajanmarja_Tuomi.jpg

Pihlajanmarja-omenasose

782117-omena-puolukkamarm._Laine.jpg

Omena-puolukkamarmeladi sitruunalla

Kotiliesi.fi: Omenahilloke

X