Reseptit

Paahdetut ahvenet

Paahdetut ahvenet kruunataan kreikkalaisittain tuoreilla yrteillä, sitruunalla ja oliiviöljyllä. 

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 pientä kokonaista ahventa

kypsän kalan pintaan:

  • 1 tl karkeaa suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl yrttejä: oreganoa, persiljaa ja ruohosipulia

Valmistusohje

 

Paahda ahvenet joko suomuineen tai nyljettyinä perattuina rapeiksi. Sekoita makuliemi ja valuta kaloille, myös kalojen vatsaonteloon. Kalat saavat maustua hetken.

Maustunutta ja ruodottomaksi perattua kypsää ahventa voit käyttää pitsan täytteenä, ruotia pastan joukkoon tai pinota tapas-alkupalaksi leivälle.

X