Paahdetut näppiluut
Ainekset
- 1 kg villisian kylkeä luineen
marinadi:
- 1 dl öljyä
- 0.3 tl mustapippurijauhetta
- 0.5 tl rakuunaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 laakerinlehti
- 0.3 tl rosepippuria rouhittuna
- 1 tl suolaa
- 0.5 dl punaviinietikkaa
Valmistusohje
Leikkaa kylkiliha luiden välistä niin, että jokaiseen palaan jää luu. Tee jokaisen luun päähän kunnon viilto.
Valmista marinadi ja laita lihaisat näppiluut marinadiin. Marinoi yön yli.
Aseta näppiluut uunin ritilälle, laita uunipelti ritilän alle ja kypsennä 250 asteessa viisi minuuttia. Alenna sen jälkeen lämpötila 120 asteeseen ja anna kypsentyä noin 30 minuuttia lisää.
Lisäkkeeksi sopii hyvin perunasalaatti, mutta uunipellillä näppiluiden alla voit kypsentää myös lohkoperunat. Leikkaa huolellisesti pestyt, kuoripäälliset perunat kapeiksi veneiksi ja näppiluista tippuva rasva hoitaa osan maustamisesta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous