Reseptit

Paistetut kampasimpukat ja voi-sitruunakastike

Paistetut kampasimpukat ja voi-sitruunakastike on mutkaton ja rento alkuruoka. Lusikoi kuumaa kastiketta kampasimpukoiden päälle paistamisvaiheessa, jotta ne imevät itseensä kunnolla makua ja pysyvät mehevinä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paistetut kampasimukat:

  • 300 g kampasimpukoita (pakaste)
  • 1 nippu (400 g) tankoparsaa
  • 1/2 dl paahdettuja mantelilastuja
  • 1/2 dl hienonnettua kirveliä tai lehtipersiljaa

Voi-sitruunakastike

  • 100 g voita
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 1 tl hunajaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Paistetut kampasimpukat ja voi-sitruunakastike tehdään helposti näin:

1. Ota kampasimpukat sulamaan jääkaappiin vähintään 6 tuntia ennen ruoanvalmistusta. Pyyhi sulaneet kampasimpukat talouspaperilla kuiviksi.

2. Kuori parsat ja leikkaa päistä kuivahtanutta vartta pois, huuhtele kylmällä vedellä. Leikkaa parsat 2–3 osaan.

3. Paahda mantelilastut kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne hieman ruskistuvat. Kaada lastut lautaselle.

4. Sulata voi paistinpannulla. Lisää dijoninsinappi, hunaja, suola ja sitruunamehu. Kuumenna sekoitellen 5 minuuttia. Lisää kampasimpukat ja parsat. Kypsennä sekoitellen ja kampasimpukoita käännellen yhteensä 5 minuuttia. Ripottele päälle paahdettuja mantelilastuja ja kirveliä.

5. Tarjoile paistetut kampasimpukat alkuruokana maalaisleivän kanssa.

Katso myös: Juhlavat alkupalat kampasimpukoista syntyvät yllättävän helposti kotonakin – kokosimme vinkit ja ohjeet, joilla onnistut

Katso myös Kotiliesi.fi: Kampasimpukat ja vaniljavoita

X