
Paistetut kampasimpukat ja voi-sitruunakastike
Paistetut kampasimpukat ja voi-sitruunakastike on mutkaton ja rento alkuruoka. Lusikoi kuumaa kastiketta kampasimpukoiden päälle paistamisvaiheessa, jotta ne imevät itseensä kunnolla makua ja pysyvät mehevinä.
Ainekset
Paistetut kampasimukat:
- 300 g kampasimpukoita (pakaste)
- 1 nippu (400 g) tankoparsaa
- 1/2 dl paahdettuja mantelilastuja
- 1/2 dl hienonnettua kirveliä tai lehtipersiljaa
Voi-sitruunakastike
- 100 g voita
- 1 rkl dijoninsinappia
- 1 tl hunajaa
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Paistetut kampasimpukat ja voi-sitruunakastike tehdään helposti näin:
1. Ota kampasimpukat sulamaan jääkaappiin vähintään 6 tuntia ennen ruoanvalmistusta. Pyyhi sulaneet kampasimpukat talouspaperilla kuiviksi.
2. Kuori parsat ja leikkaa päistä kuivahtanutta vartta pois, huuhtele kylmällä vedellä. Leikkaa parsat 2–3 osaan.
3. Paahda mantelilastut kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne hieman ruskistuvat. Kaada lastut lautaselle.
4. Sulata voi paistinpannulla. Lisää dijoninsinappi, hunaja, suola ja sitruunamehu. Kuumenna sekoitellen 5 minuuttia. Lisää kampasimpukat ja parsat. Kypsennä sekoitellen ja kampasimpukoita käännellen yhteensä 5 minuuttia. Ripottele päälle paahdettuja mantelilastuja ja kirveliä.
5. Tarjoile paistetut kampasimpukat alkuruokana maalaisleivän kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kampasimpukat ja vaniljavoita
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous