Reseptit

Parapähkinä-mantelikakku

14.5.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 paketti pakastemurotaikinaa
150 g voita
1 dl sokeria
0.5 dl siirappia
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl maitoa
200 g parapähkinöitä
100 g manteleita

Valmistusohje

Tässä kakussa ei pähkinöitä ole säästelty.

1. Paahda mantelit vaaleanruskeiksi keskilämmöllä kuivalla pannulla. Paloittele voi kattilaan, lisää sokeri, siirappi, vehnäjauhot ja maito. Kuumenna hitaasti sekoitellen, kunnes seos sakenee. Lisää pähkinät.

2. Painele sulanut taikina irtopohjavuoan (noin 22 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohja kypsäksi 175-asteisessa uunissa.

3. Kaada täyte pohjan päälle ja paista edelleen noin 30 minuuttia. Tarjoa raparperihillokkeen (ja vaniljajäätelön) kanssa.

Katso myös:

Pähkinäinen raparperipaistos

Omena-mantelikakku

Kreemillä ja melonilla täytetty mantelikakku

Kotiliesi: Puolalainen pähkinäkakku