Reseptit

Parapähkinä-mantelikakku

Kakku, joka on pähkinänystävien mieleen. Parapähkinä-mantelikakku on ihana herkku, joka saa rapeutta pähkinöiden lisäksi muropohjasta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 paketti pakastemurotaikinaa
  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 dl siirappia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl maitoa
  • 200 g parapähkinöitä
  • 100 g manteleita

Valmistusohje

Tässä kakussa ei pähkinöitä ole säästelty.

1. Paahda mantelit vaaleanruskeiksi keskilämmöllä kuivalla pannulla. Paloittele voi kattilaan, lisää sokeri, siirappi, vehnäjauhot ja maito. Kuumenna hitaasti sekoitellen, kunnes seos sakenee. Lisää pähkinät.

2. Painele sulanut taikina irtopohjavuoan (noin 22 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohja kypsäksi 175-asteisessa uunissa.

3. Kaada täyte pohjan päälle ja paista edelleen noin 30 minuuttia. Tarjoa raparperihillokkeen (ja vaniljajäätelön) kanssa.

Katso myös:

Pähkinäinen raparperipaistos

Omena-mantelikakku

Kreemillä ja melonilla täytetty mantelikakku

Kotiliesi: Puolalainen pähkinäkakku

X