Reseptit

Peltileipä

Peltileipä onnistuu lapsiltakin. Taikina vain sekoitetaan ja kaadetaan pellin päälle kohoamaan. Pinnalle voi lisätä siementen lisäksi myös pähkinöitä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ppeltileipä

  • 5 dl vettä tai maitoa
  • 1 rkl siirappia tai juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 1/2-2 tl suolaa
  • 1 pss (11 g) kuivahiivaa
  • n. 9 dl sämpyläjauhoja

Pinnalle

  • 1-2 dl siemeniä
  • (pähkinöitä)

Valmistusohje

Peltileipä leivotaan helposti näin:

1. Kuumenna neste reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta). Lisää siirappi tai hunaja, öljy, suola ja hiiva. Sekoita hyvin. Lisää sen verran jauhoja, että taikinasta tulee löysän puuron kaltaista. Taikinaa ei ole tarkoitus vaivata.

2. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille ja levitä se koko pellin kokoiseksi levyksi. Voit käyttää levityksessä apuna jauhoja. Ripottele pinnalle siemenet (ja pähkinöitä).

3. Anna leivän kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia. Paista peltileipä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Katso myös: Leivo itse kuohkeat ja superhelpot sämpylät – listasimme 4 ohjetta, joilla onnistut varmasti

Katso myös Kotiliesi.fi: Itse leivottu leipä lämmittää

X