Reseptit

Perunaleivokset

Suklaiset perunaleivokset kahvin kanssa nautittuna on loistava tarjottava vieraille. Valmistat ne myös nopeasti.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

30

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

tai

  • 300 g sokerikakunpaloja

lisäksi:.

  • 100 g voita
  • 100 g tummaa suklaata
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 dl tomusokeria
  • 150 g mantelimassaa
  • ½ dl vadelmahilloa
  • ½ dl punssia, rommia tai kahvia (tai vettä + punssiaromia)

pinnalle:

  • suklaaströsseleitä tai kaakojauhetta

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteen uuninlämmössä 5–7 minuuttia. Kumoa kakkulevy sokeroidulle leivinpaperille, irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

Hienonna kakkulevy tai sokerikakunpalat monitoimikoneessa.

Pane voi ja suklaa pieneen pinnoitettuun kattilaan ja sulata ne miedolla lämmöllä. Lisää voisuklaaseos, kaakaojauhe, tomusokeri, mantelimassa, vadelmahillo ja punssi, rommi tai kahvi (tai vesi + rommiaromi) hienonnetun kakun joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa.

Pyöritä seoksesta 30 soikeaa leivosta. Kierittele leivokset strösseleissä tai siivilöi niiden pinnalle kaakaojauhetta. Paina leivoksiin veitsellä 2–3 vinoa vakoa. Voit nostaa leivokset paperivuokiin. Pidä jääkaapissa tarjoiluun saakka.

X