
Perunaletut, sienisalaatti ja kylmäsavulohitartar
Perunaletut maistuvat sienisalaatin ja kylmäsavulohitartarin kanssa aterian alkupalana tai ilta-ateriana. Peruna tuo lettuihin mehevyyttä.
Ainekset
Perunaletut
- 2 luomukananmunaa
- 4 keitettyä, siivilän läpi puserrettua perunaa
- 5 dl vichyä, vettä tai maitoa
- 4 dl luomuvehnäjauhoja
- 50 g sulatettua voita
- 1 tl suolaa
- pari kierrosta mustapippuria myllystä
Sienisalaatti
- 200 g kantarelleja
- 1 sipuli
- 1 rkl etikkaa
- suolaa
- (smetanaa tai ranskankermaa)
Kylmäsavulohitartar
- 200 g kylmäsavulohta
- tuoretta tilliä
Valmistusohje
Perunaletut, sienisalaatti ja kylmäsavulohitartar tehdään näin:
1. Tee perunaletut: Sekoita lettuainekset keskenään, anna taikinan turvota noin 10 minuuttia ja paista taikinasta pieniä lettuja voissa.
2. Tee sienisalaatti: Kuullota silputut sienet ja sipuli pannulla öljyssä. Lisää etikka ja mausta suolalla. Lisää halutessasi smetanaa tai ranskankermaa.
3. Tee kylmäsavulohitartar: Silppua lohi hyvin pieneksi, sekoita silppuun hienonnettua tilliä.
Saatat pitää myös muista suolaisista letuista, kuten ranskalaisista tattari-crêpeistä, perunaletuista ja katkaravuista tai juustolla täytetyistä ohukaisista.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kalatäytteiset letut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous