perunalettuja ja katkarapuja
Reseptit

Perunalettuja ja katkarapuja

Perunaletut ja katkaravut sopivat myös hienomman aterian alkuruoaksi. Tällä ohjeella syntyy alkupala 6–8 hengelle.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl pehmeää perunamuusia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 2–3 dl maitoa
  • suolaa ja mustapippuria

täyte:

  • 400 g pakastekatkarapuja
  • 100 g ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa
  • 1 limetin mehu
  • 2 tl hunajaa
  • 1 dl tilliä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

 

1. Sekoita perunamuusin joukkoon vehnäjauhot ja kananmunat. Lisää maito hyvin sekoittaen niin, että saat löysähkön taikinan. Mausta taikina suolalla ja mustapippurilla. Anna taikinan turvota hetki.

2. Paista taikinasta lettupannulla pieniä lettuja tai isolla pannulla perunaräiskäleitä. Pidä letut lämpimänä 50-asteisessa uunissa.

3. Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita kulhossa tuorejuuston joukkoon limetin mehu, hunaja ja tilli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääntele mukaan myös katkaravut. Tarkista
maku.

4. Tarjoile perunaletut katkaraputäytteen kera.

X