Reseptit

Ranskalaiset tattari-crêpet

Ranskalaiset tattari-crêpet täytetään kermaisella, sitruunankuorella maustetulla ricottajuustolla, kylmäsavulohella ja tillillä. Suolaisen crêpen maukkauden salaisuus on tattarijauhoissa. Taikinaan lisättyä nokkosrouhetta löydät kaupan maustehyl- lystä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ranskalaiset tattari-crêpet

  • 3 dl täysmaitoa
  • 2 kananmunaa
  • 25 g sulatettua voita
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 2 rkl nokkosrouhetta, esim. Meira
  • 1/2 tl suolaa

Paistamiseen

  • voita ja rypsiöljyä

Täyte

  • 1 prk (200 g) ricottajuustoa
  • 1 tl sitruunankuorta raastettuna
  • 150 g viipaloitua kylmäsavulohta
  • 1/2 dl tilliä hienonnettuna
  • mustapippuria

Valmistusohje

Ranskalaiset tattari-crêpet tehdään helposti näin:

1. Sekoita taikinan ainekset kulhossa. Anna taikinan tekeytyä liinan alla 30 minuuttia.

2. Valmistele täytteet. Sekoita ricottajuuston joukkoon hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Suikaloi kylmäsavulohiviipaleet, hienonna tilli.

3. Kuumenna isossa paistinpan- nussa nokare voita ja öljyä. Kaada pannulle taikinaa ohuelti. Paista keskilämmöllä, kunnes taikina on hyytynyt pinnasta. Käännä ja paista vielä noin minuutti toiseltakin puolelta. Paista samoin loput taikinasta.

4. Levitä ricottaa letuille. Lisää kylmäsavulohisuikaleita, tilliä ja ripaus mustapippuria. Taittele letun reunat täytteen päälle. Tarjoile ranskalaiset tattari-crêpet heti.

Katso myös: Amerikkalaiset kaurapannukakut ja rapeat tattarivohvelit savukala-cheddartäytteellä – 4 lettureseptiä aikuiseen makuun

Katso myös Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat pannarit Amerikasta Ahvenanmaalle – katso 6 makoisaa ohjetta

X