
Ranskalaiset tattari-crêpet
Ranskalaiset tattari-crêpet täytetään kermaisella, sitruunankuorella maustetulla ricottajuustolla, kylmäsavulohella ja tillillä. Suolaisen crêpen maukkauden salaisuus on tattarijauhoissa. Taikinaan lisättyä nokkosrouhetta löydät kaupan maustehyl- lystä.
Ainekset
Ranskalaiset tattari-crêpet
- 3 dl täysmaitoa
- 2 kananmunaa
- 25 g sulatettua voita
- 2 dl tattarijauhoja
- 2 rkl nokkosrouhetta, esim. Meira
- 1/2 tl suolaa
Paistamiseen
- voita ja rypsiöljyä
Täyte
- 1 prk (200 g) ricottajuustoa
- 1 tl sitruunankuorta raastettuna
- 150 g viipaloitua kylmäsavulohta
- 1/2 dl tilliä hienonnettuna
- mustapippuria
Valmistusohje
Ranskalaiset tattari-crêpet tehdään helposti näin:
1. Sekoita taikinan ainekset kulhossa. Anna taikinan tekeytyä liinan alla 30 minuuttia.
2. Valmistele täytteet. Sekoita ricottajuuston joukkoon hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Suikaloi kylmäsavulohiviipaleet, hienonna tilli.
3. Kuumenna isossa paistinpan- nussa nokare voita ja öljyä. Kaada pannulle taikinaa ohuelti. Paista keskilämmöllä, kunnes taikina on hyytynyt pinnasta. Käännä ja paista vielä noin minuutti toiseltakin puolelta. Paista samoin loput taikinasta.
4. Levitä ricottaa letuille. Lisää kylmäsavulohisuikaleita, tilliä ja ripaus mustapippuria. Taittele letun reunat täytteen päälle. Tarjoile ranskalaiset tattari-crêpet heti.
Katso myös Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat pannarit Amerikasta Ahvenanmaalle – katso 6 makoisaa ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous