Reseptit

Perunapannukakku

14.2.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos
Perunapannu­kakku on hyvä iltaruoka isollekin porukalle. Tässä voit myös hieman oikaista käyttä­mällä pakaste­viipaleperunaa.

Ainekset

Perunapannukakku:

1 pss pakastevalkosipuli­ perunaviipaleita
100 g savukinkkua
100 g sinihomejuustoa muruina
6 dl maitoa
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 tl kuivattua oreganoa
tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Kaada pakasteperunaviipaleet leivinpaperilla vuorattuun isohkoon uunivuokaan.

2. Suikaloi kinkku ja ripottele suikaleet perunoiden joukkoon. Lisää pinnalle sinihomejuustomuru.

3. Vispilöi kulhossa maito ja kananmunat sekaisin. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, suola, mustapippuri ja oregano. Kaada maito-kananmunaseos jauhoseoksen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen.

4. Kaada pannukakkutaikina vuokaan muiden ainesten päälle. Paista pannaria 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jäähdytä hieman, leikkaa paloiksi ja viimeistele pinta tuoreella basilikalla.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme