Reseptit

Blinipannari

Blinipannari on nerokas keksintö. Se kypsyy vaivattomasti ja käryttömästi uunissa, ja lopputulos on perinteistä bliniä paljon kevyempi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 3 dl piimää, jogurttia tai kermaviiliä
  • 3 dl tattarijauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 50 g sulatettua voita

Valmistusohje

1. Lämmitä maito haaleaksi. Murenna sekaan hiiva. Lisää huoneenlämpöinen hapanmaitotuote. Sekoita hyvin. Sekoita loput ainekset taikinaan. Anna taikinan käydä huoneenlämmössä noin 2 tuntia.

2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Peitä reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille ja kypsennä bliniä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes se on kypsä ja kauniin ruskea.

3. Leikkaa blini neliön mallisiksi paloiksi tai ota levystä muotilla pyöreitä blinejä.

X