
Blinipannari
Blinipannari on nerokas keksintö. Se kypsyy vaivattomasti ja käryttömästi uunissa, ja lopputulos on perinteistä bliniä paljon kevyempi.
Ainekset
- 6 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 3 dl piimää, jogurttia tai kermaviiliä
- 3 dl tattarijauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 3 kananmunaa
- 50 g sulatettua voita
Valmistusohje
1. Lämmitä maito haaleaksi. Murenna sekaan hiiva. Lisää huoneenlämpöinen hapanmaitotuote. Sekoita hyvin. Sekoita loput ainekset taikinaan. Anna taikinan käydä huoneenlämmössä noin 2 tuntia.
2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Peitä reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille ja kypsennä bliniä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes se on kypsä ja kauniin ruskea.
3. Leikkaa blini neliön mallisiksi paloiksi tai ota levystä muotilla pyöreitä blinejä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous