Reseptit

Pestopuustit

Kokeile makeiden pullien sijaan näitä maukkaita suolaisia pestopuusteja.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 2 ½ dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl sokeria tai siirappia
  • ½ tl mineraalisuolaa
  • noin 6 dl sämpyläjauhoja
  • ½ dl öljyä

täyte:

  • 1 tlk pestokastiketta
  • ruukullinen hienonnettua basilikaa
  • 150 g juustoraastetta (esim. emmental-mozzarella)

voiteluun:

  • 1 muna

pinnalle:

  • auringonkukansiemeniä

lisäksi:.

  • paperisia muffinivuokia

Valmistusohje

Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää sokeri tai siirappi sekä mineraalisuola ja alusta jauhot taikinaan. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja lisää loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kooltaan kaksinkertaiseksi.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (25 x 75 cm).

Sekoita keskenään pesto, hienonnettu basilika ja juustoraaste. Levitä täyte levylle ja kääri levy kääretortun tapaan rullalle. Leikkaa rulla noin kolmen sentin paloiksi.

Pane palat pellille muffinivuokiin ja anna kohota vähintään puoli tuntia.

Voitele kohonneet puustit munalla ja ripottele niiden pinnalle auringonkukansiemeniä. Paista 200 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia, kunnes puustit ovat kauniin värisiä ja keskeltäkin kypsiä.

Vinkki:

Voit tehdä puustien lisäkkeeksi tomaatti-basilikatahnaa. Sekoita keskenään yksi rasiallinen tomaatti- basilikatuorejuustoa, yksi hienonnettu paprika ja ruukullinen hienonnettua basilikaa.

X