Pestopuustit
Kokeile makeiden pullien sijaan näitä maukkaita suolaisia pestopuusteja.
Ainekset
Taikina:
- 2 ½ dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 rkl sokeria tai siirappia
- ½ tl mineraalisuolaa
- noin 6 dl sämpyläjauhoja
- ½ dl öljyä
täyte:
- 1 tlk pestokastiketta
- ruukullinen hienonnettua basilikaa
- 150 g juustoraastetta (esim. emmental-mozzarella)
voiteluun:
- 1 muna
pinnalle:
- auringonkukansiemeniä
lisäksi:.
- paperisia muffinivuokia
Valmistusohje
Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää sokeri tai siirappi sekä mineraalisuola ja alusta jauhot taikinaan. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja lisää loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kooltaan kaksinkertaiseksi.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (25 x 75 cm).
Sekoita keskenään pesto, hienonnettu basilika ja juustoraaste. Levitä täyte levylle ja kääri levy kääretortun tapaan rullalle. Leikkaa rulla noin kolmen sentin paloiksi.
Pane palat pellille muffinivuokiin ja anna kohota vähintään puoli tuntia.
Voitele kohonneet puustit munalla ja ripottele niiden pinnalle auringonkukansiemeniä. Paista 200 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia, kunnes puustit ovat kauniin värisiä ja keskeltäkin kypsiä.
Vinkki:
Voit tehdä puustien lisäkkeeksi tomaatti-basilikatahnaa. Sekoita keskenään yksi rasiallinen tomaatti- basilikatuorejuustoa, yksi hienonnettu paprika ja ruukullinen hienonnettua basilikaa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous