Portterikarhua
Ainekset
- 1 kg karhun paistilihaa
- 1 pullo portteria
- 2 isoa sipulia
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 1 selleri
- pala lanttua
- 1 kg perunoita
- ripaus mustapippuria
- suolaa
- 4 laakerinlehteä
- 10 maustepippuria
- puolikas puntti timjamia
- 2 lihaliemikuutiota
Valmistusohje
Olutkin on hapan neste, joten se mureuttaa lihaa haudutuksen aikana. Eikä lopputuloksessa pysty edes vahvan portterin makua havaitsemaan, sillä se muuttuu pyöreäksi täyteläisyydeksi lihan ja mausteiden kanssa.
Pilko karhun lihat isoksi paloiksi ja suolaa ne (16 g/kg.) Anna lihojen suolautua yön yli.
Ruskista seuraavana päivänä lihat pannulla ja laita ne pataan tai syvään uunivuokaan. Kiehauta litra vettä ja lisää sinne lihaliemikuutiot, mausteet sekä pullollinen portteria. Kaada liemi lihojen päälle. Sulje astia tiiviisti ja kypsennä 150-asteisessa uunissa 1,5 tuntia.
Lisää joukkoon isoiksi paloiksi pilkotut juurekset sekä perunat ja hauduta vielä tunti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous