Reseptit

Portterikarhua

Teksti:
Juha Jormanainen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg karhun paistilihaa
  • 1 pullo portteria
  • 2 isoa sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 selleri
  • pala lanttua
  • 1 kg perunoita
  • ripaus mustapippuria
  • suolaa
  • 4 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria
  • puolikas puntti timjamia
  • 2 lihaliemikuutiota

Valmistusohje

Olutkin on hapan neste, joten se mureuttaa lihaa haudutuksen aikana. Eikä lopputuloksessa pysty edes vahvan portterin makua havaitsemaan, sillä se muuttuu pyöreäksi täyteläisyydeksi lihan ja mausteiden kanssa.

Pilko karhun lihat isoksi paloiksi ja suolaa ne (16 g/kg.) Anna lihojen suolautua yön yli.

Ruskista seuraavana päivänä lihat pannulla ja laita ne pataan tai syvään uunivuokaan. Kiehauta litra vettä ja lisää sinne lihaliemikuutiot, mausteet sekä pullollinen portteria. Kaada liemi lihojen päälle. Sulje astia tiiviisti ja kypsennä 150-asteisessa uunissa 1,5 tuntia.

Lisää joukkoon isoiksi paloiksi pilkotut juurekset sekä perunat ja hauduta vielä tunti. 

X