Reseptit

Juures-possupata

Juures-possupata tarjoillaan keitettyjen perunoiden, perunamuussin tai riisin kanssa. Pitkä haudutusaika takaa maistuvan lopputuloksen.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 1,2 kg porsaan lapaa luulla
  • 2 rkl öljyä ja voita
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 6 pikkusipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pala (400 g) lanttua
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 1 laakerinlehti
  • 6 maustepippuria
  • ripaus suolaa
  • noin 8 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio

Valmistusohje

Juures-possupata valmistuu helposti näin:

1. Paloittele huoneenlämpöinen liha reiluiksi kuutioiksi. Jätä luulliseen kohtaan reilumpi pala lihaa. Kuumenna paistinpannu ja ruskista lihapalat öljy-voiseoksessa, kunnes ne saavat kauniin värin. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Siirrä lihat pataan.

2. Kuori ja viipaloi pikkusipulit ja murskaa valkosipulinkynsiä hieman veitsen kamarapuolella. Kuori ja leikkaa lanttu, porkkana ja palsternakka reiluiksi paloiksi. Lisää juurekset pataan mausteiden kanssa. Kaada pataan nestettä niin, että lihat juuri peittyvät. Murenna joukkoon liemikuutio.

3. Nosta pata ensin 175-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi. Vähennä lämpöä 100-asteiseksi ja jatka hauduttamista vielä kaksi tuntia. Kääntele lihapaloja hauduttamisen aikana. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa. Tarjoa juures-possupata keitettyjen perunoiden, riisin tai perunamuusin kanssa.

Kokeile myös taatelipossua, mausteista lihapataa tai irlantilaista lihapataa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy kanapata

X