Reseptit

Taatelipossua ja omena-luumukastiketta

Porsaanfileen kaveriksi valmistettava taatelitäyte antaa lihalle mehevän makean aromin. Possupata viimeistellään omena-luumukastikkeella.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taatelipossu porsaan ulkofileestä

  • noin 1 kg luomuporsaan ulkofileetä
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria

Taatelitäyte

  • 1 sipuli tai pala purjoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 omena
  • 1 rkl öljyä
  • 1.5 dl kuivattuja taatelinpaloja
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa ja persiljaa
  • 1 rkl karkeaa dijon-sinappia
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Sitomiseen

  • kutistumatonta puuvillalankaa

Paistamiseen

  • margariinia ja öljyä
  • Omena-luumukastiketta
  • 3 dl lihalientä (gluteeniton)
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 prk (130 g) lasten omena-luumusosetta
  • 1 rkl sinappia
  • ripaus sokeria, suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Nosta liha huoneenlämpöön tuntia ennen kypsennystä. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita, omenoita ja taatelinpaloja pannulla, kunnes ainekset pehmenevät. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon hienonnetut yrtit ja sinappi. Sekoita ainekset paksuhkoksi tahnaksi.

2. Leikkaa porsaanfilee auki yhtenäiseksi, tasaiseksi levyksi aloittaen fileen reunalta. Nuiji lihan pinta kevyesti nyrkillä tai lihanuijalla. Mausta lihan pinta suolalla ja pippurilla. Levitä täyte puolikkaalle levylle pituussuunnassa. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja sido käärö kostutetulla puuvillalangalla.

3. Ruskista lihakäärö kevyesti joka puolelta pannulla. Mausta lihan pinta vielä kevyesti suolalla ja pippurilla. Työnnä paistomittari fileerullan keskelle ja nosta rulla uunivuokaan. Lorauta vuokaan hieman vettä.

4. Paista 150-asteisen uunin alatasossa noin reilun tunnin ajan. Filee on kypsää, kun sen sisälämpötila on noin 70 astetta. Kääri kypsä filee hetkeksi folioon vetäytymään. Keitä kastikkeen aineksia 5 minuuttia kattilassa. Poista langat lihakääröstä ja viipaloi taatelipossu tarjolle.

X