Reseptit

Perunamuusi

Näin teet perunamuusin.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg (10–12 kpl) perunoita
  • 1 tl suolaa/vesilitra
  • 2–2½ dl kuumaa maitoa
  • 1–2 rkl voita tai margariinia
  • ½–1 tl suolaa
  • (ripaus pippuria tai muskottia)

Valmistusohje

1. Pese, kuori ja paloittele perunat tasakokoisiksi paloiksi. Pane perunat kattilaan ja lisää sen verran vettä, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Lisää suola.

2. Keitä perunat kypsiksi kannen alla. Kaada vesi pois ja höyrytä perunat kuiviksi kuumalla levyllä.

3. Soseuta perunat perunasurvimella tai -pusertimella. Tai vatkaa perunat sähkövatkaimella muusiksi.

4. Kuumenna maito ja rasva keskenään. Lisää seos vähitellen puuharukalla sekoittaen. Mausta perunasose suolalla ja pippurilla tai muskotilla.

Vinkki: Tee vaihteeksi vihreää perunamuusia, ja lisää valmiiseen muusiin hienonnettua pakastepinaattia, tilliä, persiljaa, silputtua basilikaa tai muita tuoreyrttejä. Juures-perunamuusi puolestaan syntyy, kun korvaat noin puolet perunoista porkkanalla, lantulla tai bataatilla.

X