Reseptit

Punajuurisosekeitto

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 punajuurta
  • 2 jauhoista perunaa
  • 1/4 mukulaselleriä
  • 1 punasipuli
  • 1 l kasvislientä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • sokeria
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • tuoretta basilikaa
  • tuoretta timjamia

lisäksi:.

  • ranskankermaa
  • maustekurkkua
  • hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

Kuori ja paloittele punajuuret, perunat sekä mukulaselleri. Kuori ja hienonna punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi ja lisää kaikki kasvikset kiehuvaan liemeen. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia tai kunnes kaikki kasvikset ovat täysin pehmeitä.

Soseuta kasvikset kattilassa sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää balsamiviinietikka ja ripaus sokeria. Mausta keitto maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla sekä hienonnetuilla tuoreilla yrteillä. Kuumenna keitto tarvittaessa uudelleen.

Tarjoa keitto ranskankerman, maustekurkkukuutioiden ja hienonnetun ruohosipulin kanssa.

X