Reseptit

Puolukkainen mantelikakku

Mantelijauhot tekevät kakusta kostean ja mehevän. Tämä kakku vain paranee päivä päivältä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 7 dl mantelijauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 0,5 tl piparkakkumaustetta
  • 3 kananmunaa
  • 1,5 dl neitsytkookosöljyä
  • 1 dl hunajaa
  • 1 dl kookossokeria
  • 200 g pakastepuolukoita

Vuokaan

  • 1 rkl neitsytkookosöljyä
  • 2-3 rkl mantelijauhoja

Kuorrutus

  • sokerivesikuorrutusta
  • kotimaisia pakastepuolukoita

Valmistusohje

1. Yhdistä kuivat aineet. Yhdistä toisessa kulhossa kananmunat, öljy, hunaja ja sokeri. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Kääntele taikinaan lopuksi puolukat.

2. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (1,5 l). Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Kun olet paistanut kakkua 30 minuuttia, peitä vuoka foliolla ja jatka paistamista.

3. Kokeile kypsyyttä tikulla.

4. Kumoa kakku vasta jäähtyneenä ja kuorruta. Koristele puolukoilla.

Katso myös:

Manteli-valkosuklaakahvikakku, Ruoka.fi
Parapähkinä-mantelikakku, Ruoka.fi
Mantelikakkua ja marinoituja sitruksia, Kotiliesi.fi

X