![](https://anna.fi/awpo/img/2015/12/Mantelikakku.jpg?s=bc8eea5b3bb06e2db0176001dcdf60d6&fit=crop)
Puolukkainen mantelikakku
Mantelijauhot tekevät kakusta kostean ja mehevän. Tämä kakku vain paranee päivä päivältä.
Ainekset
- 7 dl mantelijauhoja
- 0,5 dl perunajauhoja
- ripaus suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl vaniljajauhetta
- 0,5 tl piparkakkumaustetta
- 3 kananmunaa
- 1,5 dl neitsytkookosöljyä
- 1 dl hunajaa
- 1 dl kookossokeria
- 200 g pakastepuolukoita
Vuokaan
- 1 rkl neitsytkookosöljyä
- 2-3 rkl mantelijauhoja
Kuorrutus
- sokerivesikuorrutusta
- kotimaisia pakastepuolukoita
Valmistusohje
1. Yhdistä kuivat aineet. Yhdistä toisessa kulhossa kananmunat, öljy, hunaja ja sokeri. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Kääntele taikinaan lopuksi puolukat.
2. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (1,5 l). Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Kun olet paistanut kakkua 30 minuuttia, peitä vuoka foliolla ja jatka paistamista.
3. Kokeile kypsyyttä tikulla.
4. Kumoa kakku vasta jäähtyneenä ja kuorruta. Koristele puolukoilla.
Katso myös:
Manteli-valkosuklaakahvikakku, Ruoka.fi
Parapähkinä-mantelikakku, Ruoka.fi
Mantelikakkua ja marinoituja sitruksia, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous