Reseptit

Puolukkapalat

10.12.2017 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Puolukkaneliöiden pinnalla on makea tuorejuustokuorrute, koristeena karpaloita ja kultahilettä.

Ainekset

2 isoa kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl rypsiöljyä
1 1/2 dl puolukoita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä

Kuorrutus:

150 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g pehmeää voita
3 dl tomusokeria
1-2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Peitä noin 25 x 35 sentin kokoinen reunallinen vuoka leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

2. Vatkaa munat ja sokerit hyväksi vaahdoksi. Lisää öljy ja kevyesti survotut puolukat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Levitä taikina vuokaan.

3. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on juuri ja juuri kypsä. Anna pohjan jäähtyä. Sekoita kuorrutusaineet keskenään sähkövatkaimella. Levitä kuorrutus pohjan päälle lusikalla tai pursottamalla. Leikkaa kakku paloiksi.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo