Puolukkapalat
Puolukkaneliöiden pinnalla on makea tuorejuustokuorrute, koristeena karpaloita ja kultahilettä.
Ainekset
- 2 isoa kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 1/2 dl puolukoita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl inkivääriä
Kuorrutus:
- 150 g maustamatonta tuorejuustoa
- 50 g pehmeää voita
- 3 dl tomusokeria
- 1-2 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Peitä noin 25 x 35 sentin kokoinen reunallinen vuoka leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
2. Vatkaa munat ja sokerit hyväksi vaahdoksi. Lisää öljy ja kevyesti survotut puolukat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Levitä taikina vuokaan.
3. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on juuri ja juuri kypsä. Anna pohjan jäähtyä. Sekoita kuorrutusaineet keskenään sähkövatkaimella. Levitä kuorrutus pohjan päälle lusikalla tai pursottamalla. Leikkaa kakku paloiksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous