Raparperirättänä
Tarjoa raparperirättänä haaleana vaniljajäätelön kanssa.
Ainekset
- 7–10 dl paloiteltua raparperia
- 1–1½ dl hillosokeria
Taikina
- 125 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl sokeria
- 2–2½ dl ruisjauhoja
- 0.5 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
1. Pane paloitellut raparperinvarret ja sokeri uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 20 cm. Hauduta raparperit kypsiksi 200-asteisessa uunissa. Anna jäähtyä.
2. Sekoita taikinaa varten keskenään pehmeä voi ja sokeri. Lisää kuivat aineet. Taputtele taikinasta uunivuoan päälle sopiva kansi.
3. Kypsennä 200 asteessa parikymmentä minuuttia. Tarjoa rättänä haaleana vaniljajäätelön kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous