Reseptit

Raparperirättänä

Tarjoa raparperirättänä haaleana vaniljajäätelön kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 7–10 dl paloiteltua raparperia
  • 1–1½ dl hillosokeria

Taikina

  • 125 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl sokeria
  • 2–2½ dl ruisjauhoja
  • 0.5 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

1. Pane paloitellut raparperinvarret ja sokeri uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 20 cm. Hauduta raparperit kypsiksi 200-asteisessa uunissa. Anna jäähtyä.

2. Sekoita taikinaa varten keskenään pehmeä voi ja sokeri. Lisää kuivat aineet. Taputtele taikinasta uunivuoan päälle sopiva kansi.

3. Kypsennä 200 asteessa parikymmentä minuuttia. Tarjoa rättänä haaleana vaniljajäätelön kanssa.

X