Rapujen keittäminen
Ainekset
Rapujen keittäminen
- n. 40 rapua
- 6-7 l vettä
- n. 35 g (n. 2 dl) karkeaa merisuolaa/ litra keitinvettä
- 2-3 palaa sokeria/ litra keitinvettä
- kruunutillin varsia ja kukintoja
Rapujen tarjoiluun
- 1 iso maalaisleipä viipaleina
- oliiviöljyä
- 2-3 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
Rapujen keittäminen tehdään helposti näin:
1. Huuhtele ravut kädenlämpöisellä vedellä.
2. Mittaa vesi, suola ja sokeri isoon kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
3. Lisää ravut sekä niiden päälle runsaasti kruunutillin varsia ja kukintoja. Rapuja keitetään koosta riippuen 8–12 minuuttia. Laske keittoaika siitä, kun vesi kiehuu reippaasti rapujen lisäämisen jälkeen.
4. Jäähdytä ravut nopeasti keitinliemessään esimerkiksi nostamalla kattila rapuineen isoon vesialtaaseen tai astiaan, jossa on jäitä ja johon tulee jatkuvasti uutta kylmää vettä. Poista liemestä vanha tilli ja lisää tuoretta tilalle.
5. Ravut ovat parhaimmillaan 6–12 tuntia keittämisen jälkeen. Säilytä ravut kylmässä jäähdyttämisen jälkeen.
6. Tarjoile ravut grillattujen maalaisleipäviipaleiden kanssa. Grillaa oliiviöljyllä sipaistut leipäviipaleet rapeiksi ja pyyhkäise niiden pinnat puolitetulla valkosipulinkynnellä.
Katso myös: Rapusalaatti ja wasabikastike
Katso myös Kotiliesi.fi: Rapujuhlien menu – näillä vinkeillä järjestät onnistuneet juhlat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous