Riekkopelmenejä riistaliemessä
Hieman vaivaa vaativat riekkopelmenit palkitsevat herkullisuudellaan. Riistaliemi kruunaa kokonaisuuden.
Ainekset
pelmenitaikina
- 300-400 g vehnäjauhoja
- 0.7 dl vettä
- 1-2 kananmunaa
- suolaa
riistaliemi
- kahden riistalinnun luut
- 2 sipulia
- 2 porkkanaa
- mustapippuria
- rosépippuria
- 3 tillin oksaa
- 3 persiljan oksaa
- 2 rosmariinin oksaa
- 2 timjamin oksaa
- suolaa
- 1.5 l vettä
- 2 dl punaviiniä
Valmistusohje
Pelmenitaikina: Sekoita ainekset keskenään ja valmista kova taikina. Kauli taikina 2 mm:n paksuiseksi levyksi. Irrota siitä pyöreitä kiekkoja erikoismuotilla tai ohutreunaisella juomalasilla. Täytä mieleiselläsi täytteellä ja paina reunat tiukasti yhteen. Nyt täytteenä oli riekkoa, mutta muutkin liha-, kala-, riista- ja vihannessekoitukset käyvät.
Keitä pelmenejä 7–9 minuuttia miedosti suolatussa vedessä, tarjoile riistaliemen kanssa. Pelmenejä tarjoillaan myös smetanan, punasipulin ja tillisilpun kera. Pelmenit sopivat hyvin raakapakasteeksi, mikäli valmistat kerralla isomman määrän.
Riistaliemi: Pilko porkkana ja sipuli isoiksi lohkoiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin kaksi tuntia. Siivilöi ja tarkista maku. Riistalinnun luiden sijasta voi käyttää poron tai naudan luita.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous