Reseptit

Riekkopelmenejä riistaliemessä

Hieman vaivaa vaativat riekkopelmenit palkitsevat herkullisuudellaan. Riistaliemi kruunaa kokonaisuuden.
Teksti: Arja Talonen Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pelmenitaikina

  • 300-400 g vehnäjauhoja
  • 0.7 dl vettä
  • 1-2 kananmunaa
  • suolaa

riistaliemi

  • kahden riistalinnun luut
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • mustapippuria
  • rosépippuria
  • 3 tillin oksaa
  • 3 persiljan oksaa
  • 2 rosmariinin oksaa
  • 2 timjamin oksaa
  • suolaa
  • 1.5 l vettä
  • 2 dl punaviiniä

Valmistusohje

 

Pelmenitaikina: Sekoita ainekset keskenään ja valmista kova taikina. Kauli taikina 2 mm:n paksuiseksi levyksi. Irrota siitä pyöreitä kiekkoja erikoismuotilla tai ohutreunaisella juomalasilla. Täytä mieleiselläsi täytteellä ja paina reunat tiukasti yhteen. Nyt täytteenä oli riekkoa, mutta muutkin liha-, kala-, riista- ja vihannessekoitukset käyvät.

Keitä pelmenejä 7–9 minuuttia miedosti suolatussa vedessä, tarjoile riistaliemen kanssa. Pelmenejä tarjoillaan myös smetanan, punasipulin ja tillisilpun kera. Pelmenit sopivat hyvin raakapakasteeksi, mikäli valmistat kerralla isomman määrän.

Riistaliemi: Pilko porkkana ja sipuli isoiksi lohkoiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin kaksi tuntia. Siivilöi ja tarkista maku. Riistalinnun luiden sijasta voi käyttää poron tai naudan luita.

X