Reseptit

Ruijanpallasta, hummeria ja porkkanaa

Kaunis esillepano tekee ateriasta kuin ateriasta juhlavamman. Kun lautaselle asettelee palan ruijanpallasta, hummeriviipaleen sekä hillottua porkkanaa ja annoksen koristelee vielä kirvelillä sekä tillillä, syntyy kattaus, joka kilpailee jopa ravintolaillallisen kanssa.

Teksti:
Inga Aaltonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g ruijanpallasta fileenä ilman nahkaa
  • soijaoljyä
  • 1 hummeri
  • voita
  • suolaa
  • pippuria
  • tilliä
  • kirveliä

Valmistusohje

Leikkaa kala 150 g:n annospaloiksi. Keitä hummeria merisuolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia, poista sakset ja keitä niitä vielä erikseen 2 minuuttia, jäähdytä vedessä, jossa on jääpaloja. Puhdista hummeri ja säilytä palat kylmässä. Paista kalaa soijaöljyssä, kunnes se saa väriä. Lisää voinokare ja katkaise virta. Lämmitä hummeripalat voissa.

Aseta lämmitetylle lautaselle kala, hummeriviipale, pieni annos mustaa risottoa sekä hillottua porkkanaa ja hummerikastiketta. Koristeeksi tilliä ja kirveliä.

X