Reseptit

Savusilakkatorttu

Savusilakoiden sijaan voit käyttää täytteeseen sekä lämmin- että kylmäsavulohta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 1 pkt (400 g) pakastettua ruoka- piirakkataikinaa tai
  • 1 dl perunamuusijauhetta
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 100 g voita
  • noin 1/2 dl vettä

täyte

  • 12 isoa savusilakkaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 dl raejuustoa (2–5% rasvaa)
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 1 iso maustekurkku
  • 2 rkl silputtua tilliä
  • 2 rkl silputtua ruohosipulia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria

Koristeeksi

  • suikaloitua salaattia
  • sitruunaviipaleita

Valmistusohje

1. Sekoita pohjaa varten kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon huoneenlämpöinen voi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina levyksi kahden muovikelmun välissää. Anna levätä jääkaapissa 30 minuuttia. Jos käytät valmista pohjaa, kypsennä se pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Peitä irtopohjaisen piirakkavuoan pohja leivinpaperilla. Kauli taikina vuoan reunat ja pohjan peittäväksi levyksi. Pistele pohja haarukalla ja paista kypsäksi 200-asteisessa uunissa. Irrota pohja haaleana ja siirrä tarjoiluvadille.

3. Perkaa silakat ja saksi fileet pieniksi paloiksi. Sekoita palat ranskankermaan. lisää hienonnetutu kananmunat, raejuusto, silputtu maustekurkku ja vihersilppu. Mausta täyte suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Levitä täyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Ripottele koristeeksi salaattisuikaleita.

Kalaisat piiraat sopivat arkeen ja juhlaan:

savusilakkapiirakka

Savusilakkapiirakka

kulebjaka

Kulebjaka – savulohipiiras

kalapiiras

Kalapiiras

Kotiliesi.fi: Lohipiirakka

X