Reseptit

Seesamikurkut

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 hoikkaa kasvihuonekurkkua

Paistamiseen

  • rypsiöljyä
  • seesamiöljyä

Pinnalle

  • raastettua sitruunankuorta
  • paahdettuja seesaminsiemeniä
  • sormisuolaa
  • tuoretta minttua, korianteria tai lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Pese kurkut ja leikkaa ne pitkittäin kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Painele viipaleet kuiviksi talouspaperilla.

2. Kuumenna isolla paistinpannulla tai grillin parilointilevyllä ruokalusikallinen rypsiöljyä ja saman verran seesamiöljyä. Lisää kurkkuviipaleet ja paista molemmilta puolilta niin, että ne lämpenevät. Siirrä tarjoiluvadille, lisää öljyä pannulle ja paista loput viipaleet.

3. Ripottele kurkuille sormisuolaa, paahdettuja seesaminsiemeniä ja raastettua sitruunankuorta. Koristele kurkut tuoreella mintulla, korianterilla tai lehtipersiljalla.

4. Tarjoa kurkut esimerkiksi grillatun kalan tai äyriäisten lisukkeena.

Vinkki: Voit tehdä seesamikurkut myös alkukauden avomaan kurkuista. Valitse silloin kiinteitä kurkkuja, joissa on mahdollisimman vähän siemeniä.

X