Sitruunainen kesäkurpitsa-porkkanatagliatelle
Paista kasvikset nopeasti, niin että niiden rakenne pysyy rapeana. Pureskele mantelit huolellisesti, jotta ne sulavat ja luovuttavat keholle tärkeitä ravintoaineita tehokkaasti.
Ainekset
- 3 soa (yhteensä noin 500 g) porkkanaa
- 1 (350 g) kesäkurpitsa
- 1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
- 3 rkl ruskeita manteleita
- 2 rkl öljyä
- 2 tl hunajaa
- 1 tl kalakastiketta
- 1/2 tl suolaa
- 150 g kylmäsavustettua tofua
- 1/2 dl hienonnettua rakuunaa
- 1 ps (80 g) rukolaa tai salaattisekoitusta
Valmistusohje
1. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi lastuiksi julienneveitsellä tai perunankuorimaveitsellä. Pese kesäkurpitsa, leikkaa pitkittäin neljäksi lohkoksi ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi lastuiksi. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Rouhi mantelit.
2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää porkkana ja kesäkurpitsasuikaleet ja mantelit. Paista 3–4 minuuttia keski lämmöllä, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet mutta vielä selkeästi rakenteeltaan rapsakoita. Lisää hunaja, kalakastike, suola sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori. Kiehauta seos.
3. Kuutioi tofu. Hienonna rakuuna. Huuhtele rukolanlehdet lävikössä. Lisää tofu, rakuuna ja rukola paistoksen joukkoon. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.
Kasvissuikaleista teet kevyet kasvispastat:
Kesäkurpitsaa ja macadamiapestoa
Vähähiilihydraattinen ”pasta”: kesäkurpitsaa fetan ja yrttiöljyn kera
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous