Reseptit

Kesäkurpitsaa ja macadamiapestoa

18.3.2013 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Raakaravintoruokailijan pikapasta syntyy kesäkurpitsasta ja ravinnerikkaasta macadamiapestosta.

Ainekset

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
ripaus sormisuolaa
1 rkl seesaminsiemenöljyä

Macadamiapesto:

2 dl macadamiapähkinöitä
1 dl pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja (ei öljyssä)
1 rkl sitruunamehua
2 rkl hienonnettua persiljaa
ripaus sormisuolaa
1 rkl oluthiivahiutaleita
4-5 rkl oliiviöljyä

Lisäksi:

vesikrassia

Valmistusohje

1. Valmista ensin macadamiapesto. Liota pähkinöitä ja aurinkokuivattuja tomaatteja eri kulhoissa yön yli. Huuhtele ja valuta huolella.

2. Soseuta pähkinät ensin monitoimikoneessa sitruunamehun kanssa. Lisää joukkoon pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, hienonnettu persilja, suola ja oluthiivahiutaleet ja sekoita maut sekaisin. Ohenna oliiviöljyllä.

3. Leikkaa kesäkurpitsa spiraalileikkurilla spagettimaisiksi nauhoiksi. Tai leikkaa veitsellä ohuen ohuiksi suikaleiksi. Mausta kesäkurpitsa ripauksella suolaa ja lorauksella seesaminsiemenöljyä. Lisää joukkoon pesto ja nostele ainekset kevyesti sekaisin. Nauti välittömästi, ettei kesäkurpitsa ehdi vettymään. Koristele annokset vesikrassilla.

Resepti: Jutta Ruonansuu