Reseptit

Sitruunainen primöörisalaatti

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g sokeriherneitä
  • 8 pientä nippuporkkanaa
  • pientä keltaista kesäkurpitsaa
  • 2 nippua retiisejä
  • 50 g voita
  • 1 dl kasvislientä
  • 1 sitruunan mehu ja kuori
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • rosmariinin oksa
  • suolaa, pippuria
  • pinaattia

Valmistusohje

1. Sulata voi, lisää kasvisliemi, sitruunan mehu ja raastettu kuori, pilkottu rosmariini, ruohosipuli sekä viipaloidut retiisit. Mausta suolalla ja pippurilla. Ryöppää sokeriherneet, porkkanat ja kesäkurpitsaviipaleet nopeasti suolalla maustetussa vedessä. Älä keitä kauan, vaan jätä kasvikset napakoiksi.

2. Kaada kuumat kasvikset vadille, lisää päälle voiliemi ja retiisit. Lisää pinnalle pinaatti ja sekoita.

X