Reseptit

Sorsat wokissa

Kokonsa puolesta tavi on mainio wokkiruoka. Aasialainen tapa kypsentää lintu hedelmien, inkiväärin ja chilin kanssa sopii sen makupalettiin. Wokkipadassa mahtuu kerralla paistamaan jopa neljä pientä sorsalintua.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2-4 pientä vesilintua
  • 1 tölkki säilöttyjä persikoita liemineen
  • 1 paketti kuivattuja sekahedelmiä
  • 2 chiliä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 sitruunaa tai limettiä
  • 4 limen lehteä tai 1 sitruunaruohovarsi
  • 4 sentin pala inkivääriä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl fariinisokeria
  • varovaisesti suolaa
  • 1 dl kasviöljyä

pinjapinaatti:

  • 1 l tuoretta pinaattia tai villivihanneksia
  • valkosipulia
  • sitruunalohkoja
  • suolaa
  • 1 dl pinjansiemeniä

Valmistusohje

Puhdista linnut. Täytä vatsaontelot sitruunan kuorilla ja muutamalla kuivahedelmällä.

Kuori valkosipulit ja lohko sitruunat.

Kuumenna öljy wokissa. Paahda maustevihannekset ja vedä wokin reunalle. Paahda sokeri ja soija sekä kuivatut hedelmät ja pyöritä linnut kauttaaltaan paahtaen liemessä. Lisää persikat liemineen ja anna lintujen paistua liemessä pehmeiksi.

Pinjapinaatti:

Höyrytä litra tuoretta pinaattia (tai villivihanneksia) pehmeiksi valkosipulin ja sitruunalohkojen kanssa, lisää suolaa ja 1 dl pinjansiemeniä.

Tarjoa lintu pinaattiseoksen ja keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Vinkki:

Sorsalinnuista puolisukeltajat ovat haluttua saaliista, sini- eli heinäsorsa suurimpana ja tavi pienimpänä. Puolisukeltajia ei tarvitse nylkeä, pelkkä kyniminen riittää, puolisukeltajissa kun ei ole sukeltajille tyypillistä traaninmakua.

X