Suklainen marenkikakku
Pane pohjalle marenkilevyjen väliin suklaavaatoa, viipaloituja mansikoita ja hilloa.
Ainekset
Pohjat
- 100 g (2 pussia) mantelirouhetta
- 2 dl sokeria
- 4 valkuaista
Täyte
- 1 levy (200 g) Fazerin vadelmakarpalosuklaata
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl ranskankermaa
- tuoreita mansikoita
- marjahilloa
Valmistusohje
1. Paahda mantelirouhe kevyesti kuivalla paistinpannulla. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Kun vaahto on tanakkaa, lopeta vatkaaminen ja kääntele marenkiin jäähtynyt mantelirouhe.
2. Piirrä leivinpaperilla peitetyille pelleille 2–3 samankokoista ympyrää. Levitä ympyröihin marenki ja kuivata pohjat kevyiksi 100-asteisessa uunissa. Kuivattaminen vie noin 3 tuntia. Sammuta uuni ja anna pohjien jäähtyä uunissa.
3. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa keskilämmöllä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jäähtynyt suklaa. Kääntele seokseen viimeiseksi ranskankerma.
4. Kokoa kakku. Pane pohjalle marenkilevy, levitä sen päälle kolmannes suklaavaahdosta, viipaloituja mansikoita ja vähän hilloa. Tee seuraavat kerrokset samoin.
5. Tarjoa kakku mahdollisimman pian, jotta se säilyttää rapeutensa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous