Reseptit

Suklainen marenkikakku

Pane pohjalle marenkilevyjen väliin suklaavaatoa, viipaloituja mansikoita ja hilloa.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohjat

  • 100 g (2 pussia) mantelirouhetta
  • 2 dl sokeria
  • 4 valkuaista

Täyte

  • 1 levy (200 g) Fazerin vadelmakarpalosuklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • tuoreita mansikoita
  • marjahilloa

Valmistusohje

1. Paahda mantelirouhe kevyesti kuivalla paistinpannulla. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Kun vaahto on tanakkaa, lopeta vatkaaminen ja kääntele marenkiin jäähtynyt mantelirouhe.

2. Piirrä leivinpaperilla peitetyille pelleille 2–3 samankokoista ympyrää. Levitä ympyröihin marenki ja kuivata pohjat kevyiksi 100-asteisessa uunissa. Kuivattaminen vie noin 3 tuntia. Sammuta uuni ja anna pohjien jäähtyä uunissa.

3. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa keskilämmöllä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jäähtynyt suklaa. Kääntele seokseen viimeiseksi ranskankerma.

4. Kokoa kakku. Pane pohjalle marenkilevy, levitä sen päälle kolmannes suklaavaahdosta, viipaloituja mansikoita ja vähän hilloa. Tee seuraavat kerrokset samoin.

5. Tarjoa kakku mahdollisimman pian, jotta se säilyttää rapeutensa.

X